WOŚP

Od początku istnienia aktywnie uczestniczymy w finałach Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy Jurka Owsiaka. Wszystko za sprawą świetnej współpracy z sochaczewskim Hufcem ZHP i jego komendantem Krzysztofem Wasilewskim, który co roku koordynuje zbiórkę i związane z finałem imprezy. W efekcie wieloletniej już współpracy, w ramach portalu e-Sochaczew.pl, powstała specjalna strona internetowa sochaczewskiego sztabu - wosp.esochaczew.pl, która stanowi zbiór najważniejszych informacji o efektach dotychczasowych finałów WOŚP. Ze strony mieszkańcy dowiadują się o co gramy w danym roku i jakie przedmioty będą licytowane w ramach tradycyjnej już akcji w radiu Fama. Wspólne granie z sochaczewskim Hufcem i orkiestrą Jurka Owsiaka, to także koncerty połączone z licytacjami na rzecz WOŚP. Tradycyjnie już odbywają się one w Pubie Malibu oraz Pubie 77. Ich promocją i nagłośnieniem zajmuje się nasze Stowarzyszenie. Co roku, już podczas samego finału, przez cały dzień transmitujemy dla lokalnej społeczności, to co dzieje się w sochaczewskim Hufcu. Dzięki kamerze zainstalowanej w siedzibie harcerzy, internauci mogą w dowolnej chwili zobaczyć, jak pracują kwestujący, ale również dowiedzieć się, ile na daną chwilę udało się zebrać pieniędzy.

• wosp.esochaczew.pl