Uhonorowani 2008

Katarzyna Kajak - pierwszy w historii Sochaczewa pełnomocnik burmistrza ds. kontaktów z organizacjami pozarządowymi. Swoim uporem i zaangażowaniem przyczyniła się do wdrożenia corocznie uchwalanego programu Współpracy NGO z Urzędem Miasta, zorganizowania wspólnie z naszym Stowarzyszeniem II Forum Organizacji Pozarządowych w 2005 roku. Miała też wielki wkład w uruchomienie w portalu „e-Sochaczew.pl” pierwszej strony internetowej poświeconej organizacjom pozarządowym - wizytówka w portalu
www.ngo.e-sochaczew.pl
Forum NGO 2005

Zbigniew Kaliński - właściciel najpopularniejszego w Sochaczewie Klubu 77. Współorganizator kameralnych koncertów – Niedziele Jazzowe. Zawsze przychylny kulturalno-muzycznym projektom Stowarzyszenia, zaangażowany w organizację Sochaczewskich Warsztatów Muzycznych oraz koncertów i licytacji podczas corocznych finałów Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
Niedziele Jazzowe

Artur Kasza i Łukasz Katowicz - założyciele i trenerzy Uczniowskiego Klubu Sportowego Ogrodnik, społecznicy, propagatorzy piłki koszykowej na terenie miasta i powiatu. Założyciele i trenerzy pierwszej w historii sochaczewskiego sportu trzecioligowej męskiej drużyny koszykówki – UKS Ogrodnik e-Sochaczew.pl. Pomysłodawcy i współorganizatorzy turnieju Trio Basket e-Sochaczew.pl Weekend. Wspólnie tworzą stronę internetową – wizytówka w portalu
www.uksogrodnik.e-sochaczew.plTrio Basket e-Sochaczew.pl Weekend

Tadeusz Koryś - – starosta powiatu sochaczewskiego. Od początku swojej kadencji pozytywnie nastawiony na współpracę ze Stowarzyszaniem „e-Sochaczew.pl”, czego efektem jest strona internetowa www.powiat.e-sochaczew.pl. Dał się poznać jako konsekwentny, otwarty samorządowiec stawiający na pierwszym miejscu dobro mieszkańców i rozwój regionu.
Strona Starostwa Powiatowego

Grzegorz Kropiak - wójt gminy Rybno, dzięki jego przychylności udało się uruchomić stronę internetową gminy – www.rybno.e-sochaczew.pl. Pan wójt to niezwykle otwarty i przyjacielski samorządowiec, człowiek zawsze stawiający na pierwszym miejscu rozwój gminy, słuchający głosów jej mieszkańców.
Strona Gminy Rybno na e-Sochaczew.pl

Robert Niemira – współtwórca Sochaczewskiego Klubu Filmowego, który w sali św. Dominika kościoła św. Wawrzyńca zapewnia mieszkańcom bezpłatne projekcje polskiej i światowej kinematografii Jeden z założycieli i redaktorów strony internetowej www.skf.e-sochaczew.pl. Zaangażowany w organizację imprez muzycznych - Sochaczewskich Warsztatów Muzycznych oraz Niedziel Jazzowych. Aktywny animator działu kultura w portalu e-Sochaczew.pl.
www.skf.esochaczew.pl
www.kulturka.esochaczew.pl

Mirosław Orliński – wójt gminy Sochaczew, swoją skutecznością samorządowca zdobył szerokie poparcie mieszkańców gminy wybierających Pana Mirosława na kolejne kadencje. Pracowity, ciągle udoskonalający pracę gminy, której bieżące wydarzenia możemy śledzić na stronie internetowej – www.gmina.e-sochaczew.pl.

Teresa Przybylska – była naczelnik Wydziału Oświaty, Kultury i Sportu Urzędu Miasta, bardzo zaangażowana i pracowita, całkowicie oddana swojej pracy. Dzięki przychylności władz miasta oraz Pani Teresy, wspólnie organizowaliśmy Sochaczewskie Warsztaty Muzyczne, które towarzyszyły corocznym obchodom Dni Sochaczewa.
SWM

Jolanta Śmielak - Sosnowska -dziennikarka tygodnika „Ziemia Sochaczewska”, człowiek z wielkim sercem i wrażliwą duszą, bardzo kreatywna i zawsze otwarta na nowe pomysły. Z jej inicjatywy już od trzech lat w portalu e-Sochaczew.pl funkcjonuje giełda podręczników. Pomysłodawca i organizator Konkursu Młodych Dziennikarzy oraz świątecznej akcji „Paczka do paczki”.
Giełda Podręczników

Joanna Szymańska - już od kilkunastu lat wójt gminy Młodzieszyn. Pracowita, świetnie zorganizowana, zawsze otwarta na nowe projekty i inwestycje. Bez wahania jako pierwszy wójt z terenu powiatu przyjęła propozycję uruchomienia pierwszej w historii portalu strony internetowej gminy, która po krótkim czasie, pod względem ilości i jakości informacji, stała się wzorem dla pozostałych samorządów.
www.mlodzieszyn.e-sochaczew.pl