Uhonorowani 2005

Mirosław GorzkiMirosław Gorzki - - rzecznik Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Sochaczewie. Dzięki osobistemu zaangażowaniu Pana Mirosława powstała witryna internetowa Komendy PSP w Sochaczewie aktualizowana na bieżąco o lokalne informacje. Od początku nastawiony na współpracę i otwarty na nowe pomysły. Obecnie pracuje na projektem uruchomienia sieci witryn OSP działających na terenie naszego powiatu i z pewnością nie będzie to koniec nowych pomysłów Pana Kapitana.
wizytówka w portalu
psp.esochaczew.pl

Jacek HaberJacek Haber - pasjonat historii, członek stowarzyszeń i klubów historycznych, działa m.in. w Klubie Sensacji XX Wieku Bogusława Wołoszańskiego oraz w Stowarzyszeniu Polonia Militaris. Jest właścicielem jedynej istniejącej obecnie repliki pojazdu pancernego wz. 34 używanego w kampanii wrześniowej 1939 roku. Zajmuje się również rekonstruowaniem pojazdów bojowych i broni pancernej Wojska Polskiego II Rzeczypospolitej. Autor publikacji historyczno-batalistycznych. Z wykształcenia prawnik. Jest przedsiębiorcą, prowadzi z sukcesem firmę. Wspiera inicjatywy związane z rozwojem społeczeństwa obywatelskiego i informacyjnego. Dał się poznać jako osoba mało konfliktowa, nigdy nie odmawiająca pomocy.
wizytówka w portalu
haber.biz.pl

Maria i Jerzy HaberMaria i Jerzy Haber - znana rodzina z powiatu sochaczewskiego. Przedsiębiorcy, m.in. właściciele hoteli i sklepów. Przedsiębiorczość łączą z działalnością dla dobra wspólnego społeczności lokalnej. Zaangażowani we wspieranie organizacji pozarządowych i innych inicjatyw promujących ziemię sochaczewską. Hotel Chabrowy Dworek jest pierwszym oficjalnym sponsorem portalu e-Sochaczew.pl. Dla każdego sochaczewianina wracającego pociągiem po ciężkim dniu pracy lub nauki w Warszawie, charakterystyczny neon o chabrowym kolorze i "Chabrowym" napisie jest zwiastunem zbliżania się do naszego miasta, gdzie możemy wreszcie odpocząć i strząsnąć z siebie ten wielkomiejski hałas i pęd.
haber.biz.pl

Joanna Niewiadomska-KocikJoanna Niewiadomska - Kocik -- dyrektor Państwowej Szkoły Muzycznej I i II stopnia w Sochaczewie. Kieruje szkołą od 2000 roku. Dzięki Pani Dyrektor szkoła muzyczna jest głównym animatorem życia kulturalnego w mieście. Od początku współpracy bardzo życzliwa Stowarzyszeniu. Konferencje organizowane lub współorganizowane przez Stowarzyszenie uświetniają koncerty uczniów szkoły muzycznej. Uczestnicy konferencji z całej Polski mają możliwość poznać kulturalne oblicze Sochaczewa i Stowarzyszenia. Panią Dyrektor charakteryzuje elastyczność w podejściu do różnych typów osobowości ludzkiej, pracowitość i talent organizatorski.
muzyczna.esochaczew.pl