Uhonorowani 2002

Bogumil CzubackiBugumił Czubacki - były burmistrz Sochaczewa. Związany ze Stowarzyszeniem od samego początku jego istnienia. Jako jeden z pierwszych rozpoczął współpracę ze Stowarzyszeniem w zakresie propagowania informacji w Internecie wykorzystując swoje media Radio Fama i Tygodnik Echo Powiatu. Pomógł w realizacji pierwszego badania sondażowego organizowanego przez "e-Sochaczew.pl", którego wyniki zostały opublikowane w Echu Powiatu. Własne, pozytywne relacje ze Stowarzyszeniem przeniósł na UM zaraz po objęciu fotela Burmistrza Sochaczewa. Przyczyniło się to do budowy nowej witryny internetowej ratusza, zorganizowania wspólnej konferencji we wrześniu 2003 oraz projektu badawczego Systemu Ewaluacji Pracy Urzędu, wsparcia przy Systemie Zarządzania Jakością wg Normy ISO 9001-2000. Zawsze przychylnie nastawiony do Stowarzyszenia i doceniający jego znaczenie dla miasta.
ściągnij film | SWM

Andrzej WachAndrzej Wach - dziennikarz, były redaktor naczelny tygodnika Ziemia Sochaczewska. Jako jeden z pierwszych dziennikarzy w mieście rozpoczął współpracę ze Stowarzyszeniem. Dzięki osobistemu zaangażowaniu Pana Andrzeja, do platformy e-Sochaczew.pl podłączony został tygodnik Ziemia Sochaczewska. Rozwijająca się dobra współpraca zaowocowała kolejnymi wspólnymi przedsięwzięciami. Po objęciu przez Pana Andrzeja Wacha stanowiska rzecznika Starostwa Powiatowego, w portalu zaczęły pojawiać się informacje ze Starostwa, które jako jedne z nielicznych opatrzone są często fotografiami. Otwarty na wszelkie inicjatywy, profesjonalny w działaniu.
wizytówka w portalu

Daniel WachowskiDaniel Wachowski - dziennikarz, były rzecznik prasowy burmistrza. Ze Stowarzyszeniem zwišzany od samego początku. Pierwszy sochaczewski dziennikarz piszšcy wiadomoµci w ramach e-Sochaczew.pl. Dzięki jego pomocy powstały serwisy internetowe Tygodnika Echo Powiatu oraz Radia Fama. Po wyborach samorządowych 2002 r. Daniel rozpoczyna pracę w Wydziale Promocji UM w Sochaczewie. Wzajemne zaufanie i doµwiadczenia z poprzednich lat owocujš bardzo udanym projektem budowy nowej witryny miejskiej www.sochaczew.pl , w którym Daniel kierował pracami ze strony zamawiającego oraz był jednym z głównych autorów wymagań funkcjonalnych. Zawsze bardzo wymagający i skrupulatny, jednocześnie serdeczny, miły we współpracy i otwarty na innowacje.
wizytówka w portalu

Krzysztof WasilewskiKrzysztof Wasilewski - wieloletni instruktor harcerski, komendant Hufca ZHP w Sochaczewie, szef powiatowego sztabu WOŚP, nauczyciel oraz wielki przyjaciel młodzieży, kierownik Powiatowego Urzędu Pracy. Krzysiek to szczególnie ważna postać dla Stowarzyszenia, od samego początku naszej działalności wspierał nas we wszelkich działaniach - zawsze służył radą, pomagał nam przełamywać pierwsze lody w sochaczewskich urzędach. Dzięki jego doświadczeniu i wsparciu (także finansowym) udało się nam zarejestrować w Sądzie, a następnie prowadzić Stowarzyszenie zgodnie z wymogami prawa. Poza tym, wspólnie z Krzyśkiem, co roku organizujemy internetowy finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy na terenie powiatu (wiadomości orkiestrowe, licytacje, internetowy przekaz LIVE). Jako kierownik sochaczewskiego PUP-u, wspólnie ze Stowarzyszeniem, stworzył serwis urzędowy, w którym prezentowane są aktualne oferty pracy. Zawsze pogodny, niesłychanie przyjacielski, bardzo doświadczony i chętny do pomocy.
 |  wosp.e-sochaczew.plściągnij film 1 |  ściągnij film 2 |  wizytówka w portalu

Sebastian WasilewskiSebastian Wasilewski - dziennikarz, były redaktor naczelny radia Fama, popularny prezenter radiowy, wielki entuzjasta Internetu oraz nowoczesnych form komunikacji. Między innymi, dzięki Sebastianowi ze Stowarzyszeniem współpracują dwie lokalne rozgłośnie radiowe, których Sebastian był współpracownikiem. Wspólnie ze Stowarzyszeniem przeprowadził szereg imprez radiowych, promujących Internet. Reklama radiowa naszej witryny, wizytówka w portalu

Maciej WojewodaMaciej Wojewoda - dyrektor Muzeum Ziemi Sochaczewskiej i Pola Bitwy nad Bzurą. Jest z nami od samego początku, niezwykle szybko docenił znaczenie Internetu, co zaowocowało powstaniem strony muzeum. Bardzo szybko okazało się, że był to przysłowiowy strzał w dziesiątkę. Do muzeum zaczęły przychodzić maile z całego świata, a te najbardziej egzotyczne były np. z Wyspy św. Heleny, bazy wojsk amerykańskich w Iraku, Boliwii i Nowej Zelandii. Dyrektor był zawsze niesamowicie nam przychylny, wspierał nas i "promował" w urzędach, gazetach, muzeach. Najnowszy projekt, który powstaje we współpracy muzeum i stowarzyszenia, ma szansę powtórzyć sukces strony i jeszcze mocniej rozreklamować nasze miasto. A wszystko to mogło się zdarzyć dzięki temu, że Dyrektor jest taki, a nie inny.
ściągnij film  |  www.e-sochaczew.pl/muzeum