BOS

W dzisiejszych czasach trudno spotkać podmioty, które oprócz nastawienia na własny zysk znajdują czas i chęci na angażowanie się w różnego rodzaju inicjatywy społeczne. Okazuje się jednak, że w Sochaczewie można spotkać firmy i przedsiębiorstwa, które zawsze z dużym zrozumieniem i przekonaniem wspierają działania organizacji pozarządowych, przyczyniając się do rozwoju życia kulturalnego, sportowego, a także dają szansę na zaistnienie aktywnym społecznie jednostkom i organizacjom. Stowarzyszenie “e-Sochaczew.pl”, które od kilku już lat wspiera sochaczewskie NGO i prowadzi działania na rzecz pobudzania aktywności społecznej wśród mieszkańców, szczególnie docenia działania postawę takich podmiotów gospodarczych. Aby uhonorować i wyróżnić ich działania, Stowarzyszenie postanowiło przyznawać cyklicznie, co roku, najbardziej aktywnym i zaangażowanym społecznie firmom i przedsiębiorstwom z terenu powiatu sochaczewskiego, zaszczytny tytuł “Biznesu Odpowiedzialnego Społecznie”. Kryształowa statuetka ma przypominać, że jej posiadacz, to zawsze otwarty na nowe propozycje i społeczne działania podmiot.

W 2008 roku kryształowe statuetki oraz tytuł “Biznesu Odpowiedzialnego Społecznie” 5 września podczas specjalnie organizowanej w tym celu gali - Sochaczewskiego Kongresu Obywatelskiego, otrzymali:

• Getin Bank – główny sponsor corocznego turnieju koszykówki męskiej Trio Basket e-Sochaczew.pl Weekend. Bank, co niezwykle rzadkie wśród instytucji finansowych, niezwykle przyjazny społecznym inicjatywom.

• PW Development – firma stawiająca przede wszystkim na rozwój, ceniąca aktywność i społeczne zaangażowanie. Bez wahania przyjęła propozycję wsparcia organizacji Sochaczewskiego Kongresu Obywatelskiego.

• Bank Spółdzielczy – jeden z naszych pierwszych partnerów handlowych. Od początku przychylny Stowarzyszenia, nowym technologiom i działaniom na rzecz rozwoju społeczeństwa obywatelskiego.

• Müller & Mroczek Sp. z o.o. – znana firma meblowa w Sochaczewie. Jeden z pierwszych podmiotów gospodarczych, który podjął współpracę ze Stowarzyszeniem. Firma niezwykle przyjazna, nie pozostająca bierna na różnego rodzaju społeczne projekty i przedsięwzięcia organizacji pozarządowych.

• Bakoma SA - jedna z czołowych i najbardziej znanych marek w Polsce. Spółka niezwykle prężna, nieustannie inwestująca w nowe przedsięwzięcia. Niezmiennie od lat aktywna społecznie i udzielająca się charytatywnie.

• Zakład Budownictwa Ogólnego Karbud – firma z kilkunastoletnim doświadczeniem w branży. Solidna, stawiająca na pierwszym miejscu satysfakcję swoich klientów. Rozumiejąca istotę i znaczenie rozwoju społeczeństwa obywatelskiego, wspierająca działania „e-Sochaczew.pl”.

• DMF Systems – jeden z partnerów handlowych Stowarzyszenia. Uczestniczący w wielu projektach realizowanych przez”e-Sochaczew.pl”. DMF Systems to młody, kreatywny zespół, otwarty na inicjatywy społeczne.

• AMA Brokerskie Centrum Ubezpieczeniowe Sp. z o.o. - firma, która wspiera Stowarzyszenie "e-Sochaczew.pl" od samego początku. Pomagała nam stawiać pierwsze kroki, współorganizowała z nami pierwsze konferencje, wiernie kibicowała również kolejnym poczynaniom. Dzięki pomocy AMY udało się zorganizować ostatnie i największe dotychczas przedsięwzięcie "e-Sochaczew.pl" - Sochaczewki Kongres Obywatelski 2008.