Niedziele Jazzowe

Niedziele Jazzowe to cykl koncertów organizowanych wspólnie już od ponad dwóch lat przez Stowarzyszenie “e-Sochaczew.pl” oraz Pub 77. Animatorem projektu jest Szymon Maciejewski, który od początku forsował pomysł organizacji koncertów z udziałem wykonawców i zespołów prezentujących niekomercyjne, mniej znane gatunki muzyczne. Inicjatywa ma na celu nie tylko rozwijać życie kulturalne w naszym mieście, ale również promować mniej znanych twórców oraz gatunki muzyczne. Miłośnicy niekomercyjnej muzyki z wyższej półki słuchają, komentują i podrzucają nam kolejne pomysły na muzyczne wydarzenia. Podczas kilkudziesięciu rozegranych już spotkań muzycznych mieliśmy okazję usłyszeć m.in.: Magdalenę Piskorczyk, Duet Musiholix, Władysława Komendarka, Marka “Zefira” Wójcickiego, zespół Ptoki, Point of View, Duet Andrzeja Kopy, Colors od Trio, 2funk, Michała Lonstara, Klaudiusza Barana, kwartet Catapults and Parachutes, zespół Devil Blues, Stanisława Soykę, Elżbietę Dębską, Pawła Szymańskiego, Sound&Paint, Joannę Kucharczyk, Noeala Couttsa & Piotra Rodowicza, Łukasza Waldę, Sentimantal Journey, Macieja Zembatego, Bogdana Hołownię, Piotra Rodowicza i Bronka Suchanka, Lee Leet, Kasię Rodowicz.

Duet Musicoholix

Artur Lecicki - Acoustic HarmonySentimental Journey
Maciej Zembaty
Trio Hołownia, Rodowicz i Suchanek zagrało po polsku