Malowanie on-line

Malowanie on-line to nowatorski projekt, który wspólnie ze znanym sochaczewskim malarzem Marcinem Hugo-Baderem, przy współpracy z firmą Cezim i Interkam, przeprowadziliśmy w kwietniu tego roku. Pod czujnym okiem kamery zamontowanej w pracowni Marcina przez dwa tygodnie powstawał niecodzienny, bo podyktowany gustami wirtualnej widowni, obraz. To pierwsza tego typu inicjatywa podjęta przez portal e-Sochaczew.pl, dzięki której Internauci mogli na bieżąco obserwować powstawanie obrazu swojego pomysłu, ale w wykonaniu Marcina. Projekt podzielony został na trzy etapy głosowań, podczas których mieszkańcy mieli okazję głosować nad przedstawionymi wariantami do wyboru. Nie tylko jako recenzenci i współautorzy obrazu, ale również jako widzowie, przez 24 godziny na dobę mieli okazję śledzić kolejne etapy powstawania dzieła na głównej stronie portalu. Niecodzienny projekt artystyczny w Internecie zyskał rozgłos w ogólnopolskich mediach, a jego finalnym etapem była wystawa w warszawskim Domu Artysty Plastyka, na której gotowy obraz można było oglądać na żywo.

• Przebieg projektu Malowanie on-line