Antydepresant

Antydepresant, to nowy projekt Stowarzyszenia, dedykowany wszystkim miłośnikom mocniejszych gatunków muzycznych. Prezentuje sochaczewskiej publiczności artystów grających różne odmiany muzyki rockowej. Pierwsza edycja Festiwalu miała miejsce we wrześniu 2009 roku. Na scenie boryszewskiego MOK-u zaprezentowali się wówczas: legendarni Kolaboranci. Obok twórców spoza Sochaczewa występują artyści lokalni, w ubiegłym roku byli to: dobrze zapowiadająca się sochaczewska kapela Luna Negra oraz energetyzujące Lombelico del Mondo. Podczas drugiej edycji Antydepresanta w 2010 roku zaprezentuje się: sochaczewski Tuyon mający za sobą kilka udanych koncertów i przeglądów oraz warszawskie: Zbawiciele grający muzykę post punkową oraz Maqama - zespół bardzo obiecujący i już doceniony przez media oraz rynek muzyczny, którego muzyka wykracza poza jeden dobrze zdefiniowany gatunek. Maqama jako jedyny polski zespół został zakwalifikowany do występu razem z legendarnym Living Colour w warszawskiej Proximie – mówi Maciej Brysiak, członek zarządu Stowarzyszenia e-Sochaczew.pl, a jednocześnie pomysłodawca i koordynator festiwalu Antydepresant.

- Antydepresant, to również sposób na poradzenie sobie z jesienną depresją. Duża dawka mocnej rockowej muzyki powinna pozytywnie wprowadzić wszystkich w dobry nastrój - podsumowuje Maciej Brysiak, członek zarządu Stowarzyszenia e-Sochaczew.pl, pomysłodawca i koordynator Festiwalu.

• Antydepresant 2009
  • Antydepresant 2010