Airsochaczew.com

Airsochaczew.com, to projekt z kilkuletnią już historią, stworzony w oparciu o zapowiedzi dotyczące uruchomienia lotniska cywilnego w Bielicach pod Sochaczewem. O pomoc techniczną i promocję całego przedsięwzięcia wśród lokalnej społeczności Stowarzyszenie e-Sochaczew.pl poprosiły władze Stowarzyszenia Port Lotniczy Sochaczew. W efekcie uruchomiona została witryna airsochaczew.com, dzięki której można na bieżąco śledzić poczynania związane z budową portu. Strona stanowi kompleksową bazę informacji i odpowiedzi na najbardziej nurtujące mieszkańców pytania: dlaczego wybrano Sochaczew, jakie są atuty zaplanowanego obiektu i jego potencjał komunikacyjny? Po dziś dzień airsochaczew.com jest cennym źródłem wiedzy dla wszystkich zainteresowanych. Nie tylko utworzyliśmy witrynę Stowarzyszenia forsującego koncepcję lotniska zapasowego, aktywnie włączyło się także w publiczną debatę na temat sensowności inwestycji. W fazie najbardziej gorączkowych dyskusji na temat lotniska, uruchomiliśmy specjalny panel dyskusyjny "Wielka szansa, wielki hałas?". Za jego pośrednictwem mieszkańcy mogli nie tylko wyrażać swoje poglądy na temat inwestycji, ale także zadawać pytania osobom odpowiedzialnym za tę koncepcję.

• Strona Stowarzyszenia: air.sochaczew.com